8e race GK4 2016 15PK IAME X30 Genk

12 en 13 november 2016 Race weekend nummer 8 (finale race GK4 2016)

Wat is het race seizoen snel voorbij gegaan!!!

Een jaar waar ik ben omgeschakeld van een VT250 4 takt motor naar een 2 takt IAME X30. Het was best wennen en in combinatie met mijn oude chassis werkte het gewoon niet in het begin van het seizoen. In maart ben ik overgestapt naar mijn huidige chassis (een Gold kart) “Man wat een verschil!!!”


Met mijn team TPX hebben we heel veel lol gehad, maar ik heb ook heel veel geleerd en uitgeprobeerd. Soms pakte het goed uit en soms niet, maar we konden wel constant punten blijven scoren.

Helaas geen podium gehaald, maar over het algemeen ben ik tevreden met mijn kart seizoen met als hoogte punt mijn regen race op slicks in SPA. Als het goed is, heb ik de 4e plek in het kampioenschap 2016, maar eerst de officiële puntentelling afwachten.

Jarno Sutens, Georgina Driessen en Max Wolf gefeliciteerd met jullie 1ste, 2e en 3e plek in het kampioenschap.

LAATSTE RACE DAG
Het was erg nat! Na een kwalificatie op droge baan waar tijden heel dicht op elkaar lagen, moest ik vanaf P13 starten. De start ging prima totdat ik bij de eerste bocht werd aangetikt van achter en achterstevoren op de baan stond, wel verder kunnen rijden naar P9.

2e race was mijn start weer niet verkeerd en pakte ik de 6e plek, maar na een aantal rondjes kon ik helemaal niks meer door mijn vizier zien. Er zat condens tussen de 2 lagen van mijn vizier en ik kon het niet schoon krijgen tijdens het rijden. Hierdoor moest ik op gevoel remmen en insturen waardoor ik plekken verloor en op plek 12 eindigde.

3e race van P12 naar de P10 gereden en dit was tevens mijn dag resultaat een 10e plek.
Het kart seizoen is afgelopen, maar vanaf nu ga ik met mijn team hard trainen voor het volgende jaar.
Mijn dank aan mijn team TPX Kartracing, sponsoren Cimorq Technical Solutions, AD Wink Services, supporters voor alle hulp van het afgelopen kart seizoen en niet te vergeten alle baanmarshalls GK4 Kart Series die door weer en wind voor ons langs de baan klaar staan.

Ook jullie dank je wel!
Gold Kart, Frank Postema, Monique Gouders, Pietjan Roggeveen, Jan Roggeveen, Francis Palma, Ashkan Kavehzadeh, Mark van Wissen,Conney Verboon, John Verboon

Ryan Kavehzadeh