5e race GK4 2016 15PK IAME X30 SPA Francorchamps

Wat een raceweekend op SPA Francorchamps!!

SPA een heel bijzondere plek om te racen midden in hartje Ardenne. Naast de kart baan, de legendarische racecircuit. Vanaf de kart paddock hadden wij een mooie uitzicht op de races van dit weekend de “Spa Summer Classic”.

Vrijdag zijn wij na school met heel veel zin naar het circuit gereden. Mijn team maat Frank Postema was er al eerder en had al een paar rondjes kunnen trainen op het toen nog droge circuit. Daar aangekomen hebben wij ons lekker geïnstalleerd en gezellig gehad met het team. Het was een zeer warm en benauwd avond en nacht.

Zaterdag (training en kwalificatie)
De dag begon met regen, heel veel regen. Mooie moment om lekker te trainen op een natte baan. De training ging buiten gewoon goed en ik was lekker snel. Op de 2e training viel ik stil door een defecte bougie. Verder heb ik lekker kunnen trainen op droog en weer natte baan.

Kwalificatie ging opzicht ook lekker op de natte baan, ik kon de 4e tijd kloppen, maar was niet helemaal tevreden over mijn tijden. Ik denk dat er meer in had gezeten.

Zondag (Race 1, 2, en 3)
Race 1, lekker gestaart op P4. De hele tijd zat ik onder druk en kon mijn plek goed verdedigen en met het veld meekomen totdat ik bij de chicane de curbs iets te wild nam en mijn kart bijna kwijt raakte. Gelukkig kon ik het nog net houden, maar dat gaf mijn tegenstander de kans om met meer snelheid uit de bocht te komen en mij voorbij te gaan. Ik ben hierdoor als 5e gefinisht.

Race 2 startte ik op P5 en kon naar P4 rijden. Het was een lange gevecht. Tot aan de finish heb ik mijn plek moeten verdedigen en gelukkig kunnen behouden.

Race 3 startte ik weer vanaf P5, maar had een super start en reed gelijk naar P2. Deze kon ik maar een paar rondjes volhouden want mijn concurrent was sneller en haalde mij in…… Maar toen uit het niks kwam regen en heel veel regen!!!!! Op slicks kon ik toch mijn kart lekker op de baan houden en ben uiteindelijk als 2e over de eindstreep gekomen. Wat een gave gevoel was dat. Dat ik tot aan mijn onderbroek nat was, kon mij niet schelen. Ik ben 2e kon niet geloven. Super gaaf!

Samen met Max Wolf ben ik 3e van de dag geworden, maar omdat Max een sneller ronde had staan dan die van mij mocht hij naar het podium en moest ik genoeg nemen met een 4e positie. Best jammer!

Ik wil mijn team TPX bedanken voor alle inzet, tips en ondersteuning. Het was een super weekend. Nu hebben wij een zomerstop met hier en daar een paar geplande trainingen. Na de zomervakantie gaan het race seizoen weer verder. Op naar Emmen, enige race in Nederland. Zie jullie weer op 10 en 11 september.

Ryan.

Frank Postema, Monique Gouders, Francis Palma, Ryan Kavehzadeh, Jan Roggeveen, Pietjan Roggeveen, TPX Kartracing, GK4 Kart Series, Gold Kart.