5e race GK4 2017 X30 AUTOMAAT JUNIOR Spa-Francorchamps

GK4 Race 5 Karting de Spa Francorchamps.

Wat een week! Leuk om hier terug te zijn, het zorg altijd voor veel kart plezier!
Het weer was zoals verwacht in Spa, het ene moment zon en het andere moment regen. Dat is wat Spa zo bijzonder maakt.


Hierbij een korte verslag van mijn race weekend:
Vrijdag:
Vrijdag begon de ochtend met veel regen en daarom hebben we op het laatste moment besloten om toch te trainen. Het was zeer druk op de baan zoals jullie al eerder hebben kunnen zien in de video’s.

Zaterdag:
Zaterdag getraind op een droge baan en ik had een goede afstelling, maar bij de kwalificatie ging het mis! Te lage banden spanning in combinatie met crash van anderen waardoor we lang onder geel moesten rijden zorgde dat ik mij op de 25ste plek kwalificeerde.

Een zeer teleurstellende positie, maar positief als ik ben, heb ik het achter mij gelaten en gefocust op de race.

Zondag:
Zondag ochtend was het al duidelijk wat voor dag ons te wachten stond…. Tenminste dat dachten we.1ste race: Het begon met veel regen en ik was zeer enthousiast. Vanaf de 25ste plek stond ik snel op de 12e plek, maar helaas werd ik in een bocht getikt door een andere coureur en spinde ik. Dit kostte me mijn race. Van plek 12e ging ik naar plek 17e. zeer teleurstellend.2e race: De baan was nat maar het regende niet meer zo hard. Door een aantal coureurs in te halen stond ik snel op plek 14e maar kon de coureur voor mij niet snel inhalen en verloor veel tijd.3e race: een gekke huis op het laatste moment. Wat voor banden!!!? Ik stond op slicks omdat de baan niet meer zo nat was, maar het begon ineens te regenen. Vlak voor de race hebben we besloten om toch naar regen banden te gaan, maar toen wij op de baan aankwamen was het weer droog en heeft gedurende de race niet meer geregend. Van plek 14e heb ik flink gevochten en mij zelf gepositioneerd op de 8ste plek. Zeer, zeer blij was ik met dit resultaat.Al met al een hele leuke weekend!!… Jammer van hier en daar wat pech en dat het niet door heeft geregend zoals ik had gehoopt, maar ik heb veel plezier gehad.
Over 3 weken mogen wij weer, deze keer op het internationale karting circuit van Genk.
Bedankt aan het team voor de super samenwerking.

Resultaten 2017:

Foto’s van het weekend:

Film credits: Kris Souverijn