2e Race IAME X30 15 PK 2016

Voor de 2e race van dit seizoen zijn wij afgereisd naar het Belgische Mariembourg. Een mooi nieuwe circuit met hele goede faciliteiten. Mariembourg is een technisch en uitdagende baan met mooie lange stukken en heel veel bochten erin. Door het niveau verschil in de baan zijn er ook nog heel veel blinde bochten. Al met al een leuke circuit.

Met wat wijzigingen in de dagschema waar dit keer ook de kwalificatie op zaterdag werd gehouden zijn wij in de ochtend begonnen met de trainingen, maar door een kapotte gaskabel heb ik helaas de eerste training moeten opgeven. De tweede en derde trainingen gingen goed. Wij konden aardig wat afstellingen uitproberen, alleen door gebrek aan snelheid ben ik 9e geworden.

Na de kwalificatie werd een race gehouden in de Honda 9PK klasse waar ons TPX teamgenot Max Koster op uitnodiging aan meedeed. Super leuk om naar te kijken en hij heeft een mooie 8e plek behaald. Gefeliciteerd Max.

Zondag race 1, 2 en 3:
Bij de start van 1ste race heb ik 7 plekken goed gemaakt maar als snel blijkt dat ik snelheid te kort kwam. Ik ben uiteindelijk 8e geworden.
Race 2 weer mooie start gemaakt maar weer als 8e geëindigd en bij race 3 ben ik 9e geworden.

Bij de cadet klasse ging het stukken beter met ons ander teamgenoot Summer Webb met 2X een 3e plek en 4e plek en 2 X de snelste ronde, eindigde zij op een mooie 3e plek. Super gedaan!

Dit was ons laatste race op ons zelf als RK-Kart Racing. Vanaf de volgende race op Genk internationale kart circuit staan wij onder begeleiding van P.J. Roggeveen van TPX Kartracing samen met ons team genoot Frank Postema die uitkomt in Rotax Max senioren klasse.
Op naar Genk!!!

Ryan.