Ryan Kavehzadeh

Mijn naam is Ryan Kavehzadeh en ik ben vanaf oktober 2012 bezig met de kartsport, in september 2012 vertelde ik mijn ouders dat ik wilde stoppen met Tennis en dat ik heel graag wilde karten.

Na overleg met mijn ouders ben ik indoor lessen gaan volgen bij KWM Racing in Poeldijk op de baan van “van der Ende Racing Inn”.

Mijn eerste meters op een buitenbaan heb ik in augustus 2013 op buiten circuit van Bergem gemaakt in een kart met een 15PK sterke Swissauto VT250 Mondial motor. Daar heb ik op een super natte circuit op slicks banden diverse rondjes gereden inclusief de nodige 360ºtjes.

Mijn doel was om met GK4 wedstrijden in 15pk klasse mee te doen maar helaas bleek dat ik nog 2 jaar te jong was.

In juli 2014 mocht ik van mijn ouders op het Duitse circuit Hahn een hele race weekend meedraaien in boven genoemde klasse onder begeleiding van KWM Racing, het was genieten.

In seizoen 2015 heb ik mijn debuut gemaakt op Belgische internationaal kart circuit in Genk in VT250 15Pk klasse. Wij hebben besloten om het jaar 2015 als een soort leer jaar te beschouwen vandaar dat we alles in eigen beheer hebben gedaan met nodige hulp van buitenaf. Het jaar heb ik afgesloten op een 9e plek van in totaal 22 rijders die hebben meegedaan.

In seizoen 2016 zijn wij overgestapt naar een ander krachtbron,  namelijk de Iame X30 15PK en deelgenomen aan de GK4 wedstrijden van dat jaar. Vanaf de 3e wedstrijd van dat jaar op Internationaal kart Circuit Genk zijn we weer een stap verder gegaan. We zijn samenwerking aangegaan met TPX Kart Racing om nog verder te komen in de kart sport. Dit heft goed uitgepakt en ben op een haar na 4e geworden in het kampioenschap.

In seizoen 2017 doen we mee in 6 wedstrijden van GK4 series. Voor mij weer een nieuwe klasse, nl. “IAME X30 Junior”, hier doen ook andere rijders mee met “Rotax Max Junior motoren”.

In seizoen 2018 doen we mee in 5 wedstrijden in klasses Iame X30 junior bij de verschillende kampioenschappen.

In seizoen 2019 doen we mee in 5 wedstrijden in klasses Iame X30 junior van de IAME SERIES BENELUX kampioenschap.

 

Let’s Race!

 

 Ryan_signature